Arkitektkonkurransen

Vinnerbidrag + juryrapporten

Arkitektkonkurransen for Pappen ble offentliggjort i mars 2020 og ble gjennomført som en begrenset idékonkurranse. "Nypappen" av Dyrvik arkitekter + Jaja Arkitekter + Dronninga landskap ble den 19. november 2020 offentligjort som vinner av konkurransen. Her kan du se alle de fem konkurranseforslagene og juryens vurderinger.

Pappen_
"Nypappen" Illustrasjon

Konkurransen ble gjennomført som en begrenset idékonkurranse som ble kunngjort gjennom Norske arkitekters landsforbund (NAL) sitt nettsted 2. mars 2020. Konkurransen var gjennomført av NAL, men arrangert av Betongbygg Eiendom AS.

Det kom inn 45 søknader til prekvalifiseringen hvor 5 team ble valgt ut til å delta: Cobe + Rambøll, Dyrvik arkitekter + Jaja Arkitekter + Dronninga landskap, Snøhetta + edit/atelier + Civitas, A38 Arkitekter + ALT arkitektur + Arkitekt Kristine Jensen tegnestue, HBA arkitekter og Oslo Works + Sanden+Hodnekvam + Agraff.

Det ble gjennomført fem oppstartsmøter i Sarpsborg med oppmøte på torget i Sarpsborg, presentasjon fra representanter er Sarpsborg kommune og en omvisning i konkurranseområdet.

Fristen for innlevering av konkurranseforslagene var satt til 18. september 2020 kl. 12.00.

De innleverte utkastene ble bedømt av en jury med følgende sammensetning:

  • Jan Arne Kristiansen, Betongbygg Eiendom, utviklingssjef, juryens leder
  • Arne Christian Skard, Betongbygg/Betongbygg Eiendom, daglig leder
  • Christian Børresen, VPK Group, Finance Manager
  • Bård Helland, Sivilarkitekt MNAL, oppnevnt av NALs konkurransekomite
  • Anne Pia Møllenhus, Landskapsarkitekt MNLA, oppnevnt av NALs konkurransekomite
  • Måns Davidson, Sivilarkitekt MNAL, Norske arkitekters landsforbund, jurysekretær
Juryen har gjennomført fire møter i perioden 28. september til 29. oktober.Etter en grundig evalueringsprosess har det vært stor enighet om at det var de to rangerte utkastene som ga de beste svarene på konkurransegrunnlaget.

Juryen har enstemmig kåret forslaget med mottoet ‘Nypappen’ som vinner av konkurransen.

Deltakerne i konkurransen ble informert om resultatet og fikk oversendt rapporten mandag 16. november. Vinner av konkurransen ble offentliggjort i Sarpsborg Arbeiderblad og på NAL sine nettsider torsdag 19. november 2020.

Under kan du se hele juryrapporten og vinnerbidraget "Nypappen".